Vaart ZZ 235, 7833 AK Nieuw Amsterdam
T 06 20850280, info@delevensbloem.com

Kinderen/Tieners

Kinderen van deze Tijd

Hoe ga hier als ouder / verzorger mee om?  Hoe ga je er zelf mee om?

Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium (hoog) gevoelige kinderen te herkennen en te erkennen. De problemen beginnen vaak al op de peuterspeelzaal en de basisschool waar het kind zich niet prettig en onbegrepen voelt. Het kind heeft problemen in een omgeving met veel mensen, veel indrukken en veel geluiden. Veelal zijn het beelddenkers en krijgen op school problemen omdat ze niet passen in het huidige leersysteem die erg prestatiegericht is.

 Ze staan te veel  “open”, allerlei prikkels komen binnen, waardoor ze de emoties overnemen (als een spons) en zich mede daardoor moe en uitgeput voelen. Ze leven te veel in het hoofd en staan te weinig met de beide beentjes op de grond. Zo kunnen er fysieke of psychische klachten ontstaan.

Hooggevoelige of nieuwetijdskinderen krijgen vaak ten onrechte een stempel opgelegd: het kind is een dromer, fantast, eenzaam, agressief, onaangepast, vroegwijs, raar, brutaal enz... Vaak is het zo dat er veel overgevoelige kinderen zijn die zich intens verdrietig en onbegrepen voelen en niet aan kunnen geven waarom dat zo is.

Als ouder/verzorger is het heel lastig om erkenning te krijgen voor je kind. Vaak hebben ouders de hele medische molen doorlopen. Helaas is het zo dat veel kinderen in een hokje geplaatst “moeten” worden om begeleiding te krijgen. Vaak krijgen ze de diagnose ADHD/ PDD NOS, autisme en allerlei aanverwante stoornissen met de bijbehorende medicatie. In veel gevallen is dat helemaal niet nodig!!!

Kenmerken van een (hoog) sensitief kind zijn onder andere:

  • Erg intuïtief, spiritueel, soms paranormale ervaringen
  • Voelen verdriet en emoties van anderen heel sterk aan, gevoelig voor stemmingen en sfeer
  • Vaak allergieën of voedselintoleranties
  • Heel druk of juist teruggetrokken
  • Moeite met concentreren
  • Vaak buikpijn of hoofdpijn

 Wat kan ik voor je doen?

We gaan in gesprek met het kind en met zijn/haar ouder/verzorger. Door te luisteren naar het kind en begrip te tonen voor wat ze zien, voelen, horen, ruiken. Natuurlijk putten we uit onze eigen ervaringen. Hoe vaak wij al gehoord hebben: “Zie je wel, ik ben niet gek”. We leren je kind zich goed te aarden (gronden) en zichzelf te beschermen. We geven een healing en kijken of er energetisch nog problemen zijn en proberen dat op te lossen.

Behandelduur: ± 1 uur

Kosten behandeling in de praktijk:        € 35,00

Kosten behandeling op locatie (thuis): € 45,00 (reiskosten in overleg)